Metaal- en Scheepsbouw Opleidingen, Groningen

Voor een ijzersterke baan ga je naar het Kennis- en Kundecentrum Metaal en Scheepsbouw.

logo1

 
 

Wie wij zijn

 

De Stichting Metaal- en Scheepsbouw Opleidingen is in 1982 ontstaan uit een initiatief van samenwerkende scheepswerven en toeleverende industrie. De opleiding is in de loop van de jaren verbreed naar andere sectoren in de metaalindustrie. De school is gehuisvestigd in een uitstekend geoutilleerde locatie aan de Duinkerkenstraat in Groningen. De MSO heeft gekwalificeerde praktijkinstructeurs in dienst. De docenten hebben een langjarige praktijkervaring, opgedaan in diverse bedrijven in de metaalbranche. Zij kennen het vak als geen ander. Het Noorderpoortcollege verzorgt de theorielessen. Zij maken gebruik van de leslokalen in ons opleidingscentrum.

   
 

Wat wij bieden

 

De MSO biedt een 2-jarige vakopleiding op het BBL-2 niveau. Je volgt 1 dag per week de theorielessen. De overige dagen ga je afwisselend in blokken van 8 weken naar de opleiding of naar het leerbedrijf. In de werkplaats ontwikkel je vaardigheden in de metaalbewerking. Je wordt opgeleid voor een van de volgende vakgebieden: constructiewerken, lassen, pijpenbewerken of scheepsmetaalbewerken. Je kiest zelf een opleidingsrichting. De MSO helpt je desgewenst bij die keuze. De koppeling aan een leerbedrijf wordt zorgvuldig door MSO en aangesloten bedrijven begeleid. Als leerling sluit je een leer-arbeidsovereenkomst van 22 maanden met het leerbedrijf. Gedurende de opleiding ontvangt je het minimum(jeugd)loon, ook voor de dagen die je op de opleiding doorbrengt. Als je nog geen diploma Basisveiligheid (VCA) diploma hebt dan volg je die opleiding ook bij MSO.

 

Wie wij zoeken

 

Wij zoeken leerlingen die een duidelijke technische belangstelling en aanleg hebben. Een vooropleiding op het niveau 2 garandeert een goede aansluiting met het theoretisch gedeelte van het opleidingsprogramma.Je bent leergierig en houdt van actief bezig zijn. Je weet van aanpakken en jouw doorzettingsvermogen is niet je slechtste eigenschap.

 

Wat je er aan hebt

 

De kans is groot dat je na het succesvol afronden van de opleiding een (vaste) baan krijgt aangeboden bij je leerbedrijf. Het diploma dat je ontvangt is landelijk erkend. Het geeft je in elk geval een goede positie op de arbeidsmarkt. Bovendien is de opleiding een goede basis voor verdere studies.

 

Wat je moet doen

 

Als je geïnteresseerd bent in een opleiding aan de MSO neem je contact op met een van de praktijkdocenten. Arend van der West en Theo de Leeuw vertellen je graag meer over de opleiding en ze kunnen eventuele vragen beantwoorden. En natuurlijk ben je altijd welkom om een kijkje te nemen aan de Duinkerkenstraat. Je kunt de opleiding bellen op het nummer 050 3603045. Wil je ook een bedrijf bezoeken om een beter beeld te krijgen dan kun je rechtstreeks contact opnemen met het bedrijf van je keuze.

 

 

 

 
Stichting Metaal- en Scheepsbouw Opleidingen   phone icon  050 36 03 045   FacebookLogo
Duinkerkenstraat 56-1   mail icon     
9723 BT Groningen