E-mail:
Telefoon: 050 36 03 045
Stichting Metaal- en Scheepsbouw Opleidingen, Groningen

‘Augmented reality’

 
MSO gebruikt ‘Augmented reality’ training voor de lasopleiding.

soldamatic nieuw

08

Met de introductie van 2 SOLDAMATIC lastoestellen kan MSO een innovatieve oplossing bieden met grote pedagogische waarde voor de basistraining lassen.
De volgende disciplines zijn beschikbaar:

• MIG/MAG
• TIG
• BMBE (elektrodelassen)

Het helpt om lassers in alle lasposities en met verschillende parameters te trainen in minder tijd, beter gekwalificeerd,  veiliger, milieubesparend.
De lassimulator en het bijbehorende lesprogramma zet de training in lijn met de industriële vereisten, wat de mogelijkheid op een baan in de lokale industrie vergroot. De industrie vraagt gekwalificeerde medewerkers, die nu in de meeste gevallen uit het buitenland worden binnengehaald.
Door het gebruik van Soldamatic krijgt de deelnemer een directe instructie tijdens het lassen en een replay en evaluatie van de wijze van uitvoering van de lasopdracht.
 
Augmented reality zorgt voor:

• Vermijding van fysieke risico’s
• Reductie van trainingskosten
. Reductie van de impact op het milieu
• Promotie van het lastechniek

Het systeem wordt geleverd met een uitgebreid leerlingvolgsysteem, zodat de vorderingen van de leerlingen kunnen worden bijgehouden en beoordeeld.
De Soldamatic toestellen kunnen naast het aanleren van de basisvaardigheden ook ingezet worden voor het testen en vervolgens bijscholen van (inleen-)lassers.